Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn keihard over werkwijze Te Kloese en Priske: 'Hij verkwanselt de erfenis van Arne Slot'

Feyenoord

12 aug 2024, 16:39

Valentijn Driessen is een nieuwe aflevering van de Kick Off podcast van De Telegraaf, genadeloos over de werkwijze van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese en trainer Brian Priske. De chef voetbal van de Ochtendkrant spreekt zijn verbazing uit over de tactische keuzes van Priske en stelt dat de nieuwe hoofdtrainer van de Rotterdammers nú al 'de erfenis van Arne Slot verkwanselt'.

"De jeugdopleiding van Varkenoord kan worden opgedoekt", citeert presentator Hein Keijzer een quote van Valentijn uit zijn nieuwe column. "Ja, als je helemaal anders gaat spelen dan hoe je je spelers opleidt, dan heeft het geen zin meer om ze op te leiden. Dan moet je alleen maar gaan kopen", reageert Valentijn.

"Dan denk ik echt: waar zijn ze daar mee bezig zijn?", vervolgt Valentijn. "Dennis te Kloese staat Brian Priske toe om de hele erfenis van onze grote vriend Arne Slot te verkwanselen. Dat is echt het paard achter de wagen spannen. Dat is vragen om problemen. Nog voordat ik het stadion uitliep werd me al gevraagd wat ik zou gaan schrijven en of ik de trainer al met de grond gelijk zou maken. Ik wilde dat toch al doen, want tijdens mijn vakantie stoorde ik er al vreselijk aan dat de hele boel werd omgegooid."

Feyenoord speelde afgelopen zaterdag in de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen 1-1 gelijk in De Kuip tegen Willem II en maakte geen goede indruk op Valentijn. "Je hebt spelers aangetrokken voor het 4-3-3-systeem en je gaat nu ineens 3-4-3 spelen. Je verandert alles, en dan zegt de trainer dat het ‘accentverschuivingen’ zijn. Nou dat is het helemaal niet, het is gewoon compleet iets anders wat hij nu invoert bij Feyenoord. Ze hebben niet zo gepresteerd in de laatste jaren om dit in een maand te vergooien. En dan kan iedereen zeggen: je hebt de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Nou vraag niet hoe, maar die heb je dan gewonnen. Dat mag je niet verblinden."

"Op vakantie wilde ik al een column schrijven", gaat Valentijn verder. “Het publiek is er nu al klaar mee, dat merkte ik al toen ik zondag naar buiten liep. Dat ze nu al klaar zijn met de trainer. Dat is ongelooflijk snel. Ik kan het nog begrijpen ook, want deze mensen denken: wat gebeurt hier?", besluit Valentijn.

In een nieuwe Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, laat Valentijn Driessen zich uit over de nieuwe trainer van Feyenoord: Brian Priske. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.