Terug

Volg Vandaag Inside

Priske verbaasd door forse nederlaag Feyenoord: 'Rare dingen gezien die ik hiervoor niet zag'

Feyenoord

29 juli 2024, 10:21

Feyenoord ging zondag fors onderuit tijdens een oefenduel met Benfica (5-0). Trainer Brian Priske vertelde na afloop van de wedstrijd in gesprek met Feyenoord One dat hij veel rare dingen zag, die hij de eerste weken niet gezien heeft.

"Op individueel gebied was het niet goed genoeg. Slechte acties, in de verdediging zeker. Tactisch was het ook zeker niet perfect. Er waren veel rare dingen die we de eerste weken niet gezien hebben", begint Priske. "Het is zeker niet leuk om hier met 5-0 te verliezen. Dat doet pijn, maar het is ook een moment om een beetje vooruit te kijken en te proberen de juiste structuur te maken."

Feyenoord opent komende zondag het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen landskampioen PSV om winst van de Johan Cruijff Schaal en vervolgens staat de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II op het programma. Volgens Priske ligt de focus voor die wedstrijden vooral op de tactiek, maar zijn er ook een aantal spelers die fysiek nog beter moeten worden.

"Dit was de eerste wedstrijd voor Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Santiago Giménez. Daar moet je ook naar kijken. Dat is geen excuus, maar voor die gasten is het de eerste wedstrijd. We hebben nog een aantal weken. Dit was niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De eerste echt belangrijke wedstrijd is zeker PSV, en de belangrijkste is Willem II-thuis."

Priske vervolgt dat de ruime nederlaag tegen Benfica niet mag. "Maar ik weet dat we de juiste mentaliteit hebben. We zitten ook in een fase dat met het kleinste dingetje alles tegenvalt. Dat is normaal. We zitten in de fase met een nieuw systeem, nieuwe formatie en een nieuwe filosofie. Dan kan alles tegenvallen. En dat deed het zeker vandaag. Maar ik heb ook veel goede dingen gezien. Ik ben heel overtuigd dat we over één of twee weken er 100 procent zijn."

In Koffie met Boskamp, een online rubriek van Vandaag Inside, liet Jan Boskamp zich onlangs uit over Feyenoord-trainer Brian Priske: "Hoop dat we op dezelfde manier doorgaan als met Arne Slot." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.