Terug

Volg Vandaag Inside

Steven Bergwijn verlaat Ajax en vertrekt naar Al-Ittihad

Ajax

2 sep 2024, 22:47

Ajax heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt afscheid genomen van Steven Bergwijn. De 26-jarige aanvaller vertrekt naar Al-Ittihad uit Saudi-Arabië.

Ajax ontvangt 21 miljoen voor de 35-voudig international van het Nederlands elftal. De club uit Amsterdam nam de aanvaller twee jaar geleden voor 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur.

Een transfer van Bergwijn was de afgelopen maanden bespreekbaar voor Ajax, dat moet bezuinigen. De international is een van de grootverdieners in de selectie van de nummer 5 van afgelopen seizoen in de Eredivisie, met een jaarsalaris van ruim 4 miljoen euro. Bergwijn stond nog drie jaar onder contract bij de club uit de hoofdstad van Nederland. Volgens verschillende media gaat hij de komende drie jaar 27 miljoen euro verdienen bij Al-Ittihad.

Serieuze interesse bleef lang uit voor Bergwijn, totdat Al-Ittihad zich maandag alsnog meldde. Laurent Blanc is de trainer van de kapitaalkrachtige club uit Saudi-Arabië. Bergwijn wordt bij zijn nieuwe club ploeggenoot van Karim Benzema, N'Golo Kanté, Moussa Diaby en Fabinho.

Johan Derksen zag afgelopen week in Vandaag Inside drie transferopties voor Steven Bergwijn: "Turkije, Griekenland of de zandbak…" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.