Terug

Volg Vandaag Inside

Technisch directeur Kroes ontevreden over transferperiode Ajax: 'Ik heb bakzeil gehaald'

Ajax

2 sep 2024, 14:39

Alex Kroes is ontevreden over de resultaten van Ajax op de transfermarkt. De technisch directeur heeft onvoldoende spelers verkocht en mist daardoor geld voor meer versterkingen.

Kroes wilde voor 100 miljoen euro aan spelers verkopen. "Maar dat is zeker niet gelukt", vertelde hij aan ESPN. "Je hebt ook met mensen te maken. Soms kun je ze wel verkopen, maar zegt de speler zelf: ik blijf nog even. Ik heb lang volgehouden om spelers niet te verhuren omdat ik ze wilde verkopen. Maar dat is niet gelukt. Ik heb bakzeil gehaald."

Ajax haalde ongeveer 35 miljoen euro op met de verkoop van Georges Mikautadze, Francisco Conceição, Gerónimo Rulli, Jorge Sánchez, Silvano Vos en Naci Ünüvar. De Amsterdammers verhuren dit seizoen Carlos Forbs, Borna Sosa en Jakov Medic. Trainer Francesco Farioli zag Wout Weghorst, Bertrand Traoré en de gehuurde Daniele Rugani naar de hoofdstad komen.

Concrete interesse in spelers als Steven Bergwijn, Diant Ramaj en Chuba Akpom is uitgebleven. Ook Benjamin Tahirović en Owen Wijndal hebben nog geen nieuwe club gevonden. "Maar in sommige landen is de transfermarkt na maandag nog even open", houdt Kroes een slag om de arm.

Ajax had zich nog graag versterkt met een aanvallende middenvelder. De club heeft na de komst van Weghorst met Brian Brobbey en Chuba Akpom drie spitsen. Julian Rijkhoff, de centrumaanvaller van Jong Ajax, hoopt ook op speeltijd in het eerste elftal. Toch is Kroes blij met de komst van Weghorst. "Hij kan ons denk ik helpen in doelpunten en in de topsportcultuur", stelt hij. "Brobbey, Akpom en Weghorst kunnen we allemaal goed gebruiken."

Johan Derksen zag afgelopen week in Vandaag Inside drie transferopties voor Steven Bergwijn: "Turkije, Griekenland of de zandbak…" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.