Terug

Volg Vandaag Inside

Chris Woerts woedend over nieuwe datum Klassieker: 'Het is echt een schande!'

Binnenlands voetbal

31 aug 2024, 20:56

Chris Woerts heeft in WNL Vandaag zijn frustratie uitgesproken over de beslissing om De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax naar woensdag 30 oktober om 18:00 uur te verplaatsen. "Het is echt een schande!"

Oorspronkelijk zouden Feyenoord en Ajax elkaar zondag om 14.30 uur treffen in De Kuip, maar de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de eerste topper van het nieuwe seizoen in de Eredivisie verboden. Een geplande politiestaking maakte het voor hem onmogelijk de veiligheid voor spelers en publiek rond het stadion te garanderen. Het vinden van een nieuwe datum en een nieuw tijdstip voor De Klassieker was een puzzel voor de KNVB, omdat Aboutaleb niet in het donker wilde spelen.

"Het is een onbegrijpelijke beslissing", begint Chris. "Het is echt een schande dat de beste en de grootste wedstrijd van het jaar wordt weggestopt op een woensdagavond om 18:00 uur, terwijl Nederland en met name Rotterdam werkt op die dag."

Volgens Chris wil Aboutaleb vooral zijn gelijk halen. "Hij wil een beetje een machtsspelletje spelen. Zo van: ik ben de baas van Rotterdam. Hij heeft vorige week gezegd dat hij niet wil dat de wedstrijd in het donker gespeeld wordt. In plaats van flexibiliteit te tonen richting de supporters, richting de stad en richting voetbalminnend Nederland houdt hij voet bij stuk. Het grappige is, de laatste vier jaar is Feyenoord - Ajax al twee keer 's avonds gespeeld. Dus waar gaat het over?"

René van der Gijp moest onlangs in Vandaag Inside keihard lachen om een uitspraak van Chris Woerts omtrent het nieuws rond Vitesse. "Vind je het gek?!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.