Terug

Volg Vandaag Inside

'Steven Bergwijn staat voor vertrek bij Ajax'

Ajax

4 juli 2024, 09:05

De verwachting is dat Steven Bergwijn deze zomer vertrekt bij Ajax. Dat schrijft Voetbal International. Door een transfer van Bergwijn zouden de Amsterdammers de financiële gaten een beetje bij beetje kunnen dichten en kunnen kijken naar een aanvallende versterking.

Technisch directeur Alex Kroes verkent onder meer de Zuid-Amerikaanse markt voor een nieuwe rechtsbuiten. In een uitgebreide analyse schrijft Voetbal International dat de naam Omari Hutchinson regelmatig viel in de Johan Cruijff Arena, waarbij de Amsterdammers mikten op een huurdeal met Chelsea, maar misgreep. Ook Bertrand Traoré en Oguz Aydin waren in beeld bij Ajax. Traoré en Aydin bleken echter te duur.

De meeste veranderingen zullen mogelijk pas na de start van de competitie plaatsvinden, omdat dan echt duidelijk wordt welke spelers buiten de boot vallen bij Ajax. Dan is ook het perspectief duidelijk voor spelers als Carlos Forbs, Naci Ünüvar en Jaydon Banel. Zij krijgen onder de nieuwe trainer Francesco Farioli een tweede kans.

Verder kan het gebeuren dat de belangrijkste targets voor Ajax weggestreept kunnen worden, waardoor de club uitkomt bij opties B en C. Het voorwerk vanuit de clubleiding is in ieder geval gedaan, maar zolang de Amsterdammers geen spelers verkopen blijft het nog stil in de Johan Cruijff ArenA.

Dick Advocaat liet zich onlangs bij Veronica Offside positief uit over de aanval van Ajax: "Met Brobbey, Bergwijn en Berghuis heb je één van de beste voorhoedes van Europa, hoor!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.