Terug

Volg Vandaag Inside

Valkanis: ‘Ik vind dat er iets meer respect mag zijn voor wat we gepresteerd hebben bij Ajax’

Ajax

1 juli 2024, 10:15

Michael Valkanis is van mening dat hij en John van ’t Schip meer respect verdienen, voor de prestaties die ze in hun periode bij Ajax hebben neergezet. Dat zegt de voormalig assistent van Van ’t Schip in gesprek met Voetbal international.

Valkanis stapte in oktober van 2023 in bij Ajax, toen de club onderaan de Eredivisie-ranglijst stond. “Het was een bewogen jaar, eentje dat je niet zou verwachten bij een club als Ajax”, blikt de Australische assistent-trainer terug. “Vanuit Ajax is er altijd een bepaalde verwachting die vanzelfsprekend heel hoog is. Ik was het ook eens met de opmerkingen van John over de staat van Ajax, de balans in de selectie en waar de club naartoe moet. We hebben in deze situatie gedaan wat we konden doen en er het maximale uitgehaald.”

Toen Valkanis bij Ajax tekende, wist hij niet precies waarin hij terecht zou komen. “Het was eigenlijk erger dan ik van tevoren had verwacht, maar we hadden allebei het gevoel dat we het op konden lossen. We wilden terug naar de basis gaan: het zelfvertrouwen moest terugkomen en de spelers moesten zich weer prettig voelen en het gevoel krijgen dat ze konden presteren. Dat was een pittige taak, want het is niet makkelijk als je met spelers moet werken waarvan sommigen al weten dat ze volgend jaar geen deel meer uit zullen maken van Ajax. Het was aan ons om ook die spelers weer op de rit te krijgen, maar makkelijk was dat niet.”

Ajax eindigde onder John van ’t Schip uiteindelijk op een vijfde plaats in de Eredivisie. “Toen John en ik instapten, dacht überhaupt niemand aan de derde plaats of zelfs de vijfde plaats”, zegt Valkanis daarover. “Het ging er puur om dat we weer wedstrijden zouden gaan winnen. Ik vind dat er iets meer respect mag zijn voor wat we gepresteerd hebben bij Ajax.”

Sinds deze zomer staat Francesco Farioli aan het roer bij Ajax. Chris Woerts is erg onder de indruk van de partner van de kersverse Ajax-trainer. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.