Terug

Volg Vandaag Inside

Skiffeur Van Dorp pakt brons en bezorgt roeiploeg achtste medaille

Olympische Spelen

3 aug 2024, 11:40

Roeier Simon van Dorp is op de Olympische Spelen van Parijs derde geworden in de skiff. De 27 jaar oude Amsterdammer moest op de olympische roeibaan in Vaires-sur-Marne alleen Duitser Oliver Zeidler en Yauheni Zalaty voor zich dulden. Het betekende de achtste medaille voor de Nederlandse roeiploeg.

Het verschil met Zeidler, in de finale een klasse apart, was 5,39 seconden. De Duitser is al enige tijd veruit de beste roeier in de individuele klasse. Van Dorp leek op zilver af te roeien, maar hij stortte in op de laatste 500 meter. De Belarus Zalaty kwam hem nog voorbij.

Halverwege de race lag Van Dorp tweede, op iets meer dan 2 seconden van de uiteindelijke winnaar. Dat verschil liep steeds meer op.

Van Dorp werd vorig jaar op de WK in Belgrado nog tweede. Toen was alleen Zeidler net te snel voor hem.

Voor Van Dorp waren het zijn tweede Olympische Spelen. Drie jaar geleden, in Tokio, deed hij mee met de Holland Acht. Die Nederlandse boot werd toen vijfde. Na de Spelen besloot Van Dorp zich te richten op de skiff.

De skiff is een smalle boot met een speciale vormgeving waar de roeiers alleen in zitten. Het roeitoernooi zit er nu op voor de Nederlandse ploeg.

Chris Woerts vertelde onlangs bij De Oranjezomer wat Nederlandse sporters verdienen als ze een medaille winnen op de Olympische Spelen in Parijs. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.