Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse hockeysters verslaan Argentinië en bereiken olympische finale

Olympische Spelen

7 aug 2024, 15:30

De Nederlandse hockeysters hebben voor de zesde keer op rij de finale bereikt van de Olympische Spelen in Parijs. Oranje was bij de laatste vier met 3-0 te sterk voor Argentinië.

Luna Fokke opende de score na 20 minuten met een backhand. Ze was aan de aandacht van de Argentijnse defensie ontsnapt, ging op het doel af en trok naar binnen. Niet veel later verdubbelde Laura Nunnink de score door na een harde voorzet van Fokke binnen te tikken. Yibbi Jansen maakte er in de tweede helft 3-0 van uit een strafcorner. Het was al haar achtste doelpunt van het toernooi.

Oranje, de regerende olympisch kampioen, neemt het vrijdag in de finale op tegen China of België. Die landen treffen elkaar woensdagavond.

Nederland won drie van de laatste vijf olympische toernooien bij de vrouwen.

Hockeyster Noor Omrani vertelde vorige week bij De Oranjezomer waar haar toekomst ligt. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.