Terug

Volg Vandaag Inside

Baanwielrenner Harrie Lavreysen begint sprinttoernooi met wereldrecord

Olympische Spelen

7 aug 2024, 13:30

Baanrenner Harrie Lavreysen is het sprinttoernooi op de Olympische Spelen begonnen met de beste tijd in de kwalificaties. Nadat eerst de Australiër Matthew Richardson de oude toptijd (9,100) uit de boeken had gereden in 9,091, dook Lavreysen daar nog onder: 9,088.

Jeffrey Hoogland kwam uit op 9,293, de zesde tijd. De beste 24 renners kwalificeerden zich voor de eerste ronde. Die wordt om 14.30 uur verreden.

De renners rijden in de kwalificaties een sprint over 200 meter waarvoor ze zich al op gang hebben gebracht, een zogenoemde vliegende start.

Lavreysen neemt het in de eerste ronde op tegen de Duitser Maximilian Dörnbach. Hoogland treft de Litouwer Vasilijus Lendel.

Lavreysen en Hoogland wonnen dinsdag, samen met Roy van den Berg, al het goud op de teamsprint.

René van der Gijp keek eerder zijn ogen uit bij het zien van gespierde bovenbenen van baanwielrenners tijdens de Olympische Spelen. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.