Terug

Volg Vandaag Inside

Wisselspelers Oranje winnen oefenwedstrijd tegen Duitse amateurclub TSV Havelse

EK voetbal

26 juni 2024, 13:46

Het Nederlands elftal is de voorbereiding op de achtste finales op het EK gestart met een oefenwedstrijd. Een dag na de pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk (3-2) in het laatste pouleduel, namen de reserves van het elftal van bondscoach Ronald Koeman het in Wolfsburg op tegen de Duitse amateurclub TSV Havelse, dat uitkomt in de Regionalliga Nord.

De reserves waren met 6-1 te sterk voor Havelse. Wout Weghorst wist twee doelpunten te maken en ook verdediger Micky van de Ven was tweemaal trefzeker. De overige doelpunten werden gemaakt door Brian Brobbey en Jeremie Frimpong, zo meldt Martijn Krabbendam via X.

In het duel kwamen alleen de wisselspelers van Oranje in actie. De basisspelers van dinsdag bleven achter in het hotel, waar ze hun partners en familieleden ontmoetten.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat het Nederlands elftal woensdag zou trainen, met de familie en aanhang op de tribune. Nog voor de wedstrijd tegen Oostenrijk besloot Koeman al een besloten oefenwedstrijd voor de reserves in te plannen en de training te schrappen.

Stemming omgeslagen

De stemming rond Oranje is na de nederlaag tegen Oostenrijk behoorlijk omgeslagen. Het Nederlands elftal speelde een zwakke wedstrijd, vooral voor rust. Koeman haalde middenvelder Joey Veerman al in de 35e minuut naar de kant en verving hem voor Xavi Simons. Bij het tweede en derde tegendoelpunt, in de tweede helft, vergaten Cody Gakpo en Jerdy Schouten met hun man mee te lopen.

Johan Derksen liet zich dinsdag na het verloren duel met Oostenrijk kritisch uit over Virgil van Dijk. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.