Terug

Volg Vandaag Inside

René: 'Joey Veerman is klaar, die kun je beter naar huis sturen!'

EK voetbal

26 juni 2024, 08:36

Joey Veerman beleefde dinsdag een pijnlijke avond bij het Nederlands Elftal. De middenvelder werd door bondscoach Ronald Koeman al na 34 minuten naar de kant gehaald gehaald, nadat hij veelvuldig balverlies had geleden in het EK-duel met Oostenrijk (2-3 verlies). In Vandaag Inside Oranje reageerden Johan Derksen, Dick Advocaat en René van der Gijp op het spel en de wissel van Veerman.

Over het spel van de 25-jarige Volendammer zei Johan: "Is het probleem van Veerman niet dat hij excelleert als hij in Nederland tegen RKC speelt, maar hij dat hij het niet aankan nu hij internationaal veel meer onder druk komt te staan?" Dick reageerde: "Ik ben een fan van Veerman. Ik vind hem een geweldige speler. Als hij bij PSV speelt, speelt hij toch ook tegen topploegen in de Europa Cup? Dan doet hij het toch ook, waarom nu niet?"

René had daar wel een antwoord op: "Je weet altijd, Dick... Dat weet jij als geen ander, dat heb ik ook altijd zo ervaren en Kieft ook: bij het Nederlands elftal spelen is altijd anders. Bij je club heb je je vastigheden, en bij Oranje is het toch anders. Je zit in een andere hiërarchie, in de pikorde zit je verder naar beneden. Dat is allemaal anders."

Over de vroege wissel van Veerman zei Johan: "Die jongen zit mentaal helemaal in de knoop nu." "Ja, die is klaar nu," beaamde René. "Die kun je beter naar huis sturen." Dick concludeerde: "Ik vind het doodzonde, ik vind het echt een geweldige speler."

René concludeerde dinsdagavond bij Vandaag Inside Oranje ook dat Veermans 'totale offday' hem een transfer kost. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd