Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem: 'Als iemand hoort te spelen bij Oranje, is hij het'

EK voetbal

26 juni 2024, 12:14

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op de nederlaag van het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk (2-3) op het EK in Duitsland.

"In deze tijden mag je het nooit instelling noemen, maar wie de 1-2 zag, weet voldoende," aldus Van Hanegem. "Jerdy Schouten hoeft daar de voorzet van Grillitsch alleen maar te blokken en het gevaar is geweken. En Cody Gakpo vergeet die Romano Schmid te volgen."

"Dat Oostenrijk alleen al vanaf links drie voorzetten in zes minuten mocht geven, is dan weer geen kwestie van een verkeerde instelling," vervolgt De Kromme. "Daar vroeg Ronald Koeman iets van Lutsharel Geertruida en Donyell Malen wat vrijwel niet mogelijk was."

"Malen moest die back laten lopen als hij echt diep ging staan en Geertruida moest dan vanuit het centrum alsnog ingrijpen aan de zijkant. Dat was qua afstand gewoon niet uitvoerbaar voor Geertruida. Met Jeremie Frimpong in plaats van Malen was dat misschien wel op te lossen. Dat hij op de bank zat, dat was toch wel jammer. Als iemand hoort te spelen, is hij het," besluit Van Hanegem.

Johan Derksen liet zich dinsdagavond bij Vandaag Inside Oranje kritisch uit over Virgil van Dijk: "Hij hangt de hele wedstrijd Beckenbauer uit!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.