Terug

Volg Vandaag Inside

Johan begrijpt keuze van Koeman niet: 'Waarom werd die man gewisseld?'

EK voetbal

26 juni 2024, 09:40

In Vandaag Inside Oranje reageerden Johan Derksen, Dick Advocaat en René van der Gijp dinsdagavond op de pijnlijke nederlaag van het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk (2-3) op het EK in Duitsland. Er was een keuze van Ronald Koeman die Johan Derksen niet kon begrijpen.

Dat was niet de wissel van Joey Veerman. De Volendamse middenvelder werd al na 34 minuten naar de kant gehaald, maar daar kon Johan wel inkomen: "Ik vond het een goede beslissing dat Ronald hem eruit haalde. Je ziet weleens een speler die niet in de wedstrijd zit en dat komt ook niet terug, dan blijven ze fouten maken. Maar het is heel onsympathiek als je dat moet doen, als trainer."

Dat Donyell Malen in de 72e minuut naar de kant werd gehaald door Koeman, kon Johan echter minder goed begrijpen: "Ik vond wel dat Malen de enige was waar nog enige dreiging vanuit ging. Waarom werd die man gewisseld?"

Malen maakte in de zesde minuut van de wedstrijd een eigen doelpunt, waardoor Oostenrijk op een 0-1 voorsprong kwam. Oranje verloor het duel uiteindelijk met 2-3, waardoor het op de derde plaats eindigde in groep D.

Dat Georginio Wijnaldum weer mocht invallen, kon Johan ook niet bekoren: "Hij weet iets van Koeman misschien... Ik begrijp niet waarom die jongen erbij is!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.