Terug

Volg Vandaag Inside

Veel Oranje-shirts uitverkocht, 'afgelopen 25 jaar niet gebeurd'

EK voetbal

8 juli 2024, 17:12

Het wordt steeds moeilijker om nog een shirt van het Nederlands elftal te kopen. Badge, het bedrijf achter Voetbalshop.nl en de officiële webshop van de KNVB, meldt dat de meeste maten van het EK-shirt inmiddels zijn uitverkocht. Dat is voor het eerst in de 25 jaar dat het bedrijf online actief is.

Dit EK verkocht Badge tot nu toe meer dan 100.000 shirts, tegenover zo'n 24.000 tijdens het vorige EK in 2021 en 13.000 tijdens het WK in Qatar in 2022. "Nu hadden het er nog veel meer kunnen zijn, als we nog voorraad hadden", zegt oprichter Roland Heerkens.

Volgens Heerkens komt dit natuurlijk door het succes, met de eerste halvefinaleplek op een EK in twintig jaar, maar ook doordat het evenement in buurland Duitsland is. "Mensen willen in de fanmars meelopen en willen natuurlijk niet in Duitsland aankomen zonder Oranje-shirt", zegt Heerkens, die toevoegt dat vooral mannenshirts zijn uitverkocht. Voor vrouwen en kinderen is nog meer beschikbaar. Voor een eventuele Europese titel werkt Badge aan een speciale editie.

Shirt Gakpo 'bestseller'

Heerkens ziet de shirtverkoop meeveren met de prestaties van het Nederlands elftal. In de week na het verlies tegen Oostenrijk in de groepsfase bleef er bijvoorbeeld nog maar 18 procent van de eerdere vraag over. Mede door de hype rond Wout Weghorst, shirts met zijn naam erop waren tijdelijk niet meer leverbaar na zijn winnende doelpunt tegen Polen, was de verkoop in de eerste week van het EK nog aangetrokken.

Met zijn openingstreffer in de 3-0-zege in de achtste finales tegen Roemenië nam Cody Gakpo de status van 'bestseller' vervolgens over van Weghorst. "Na die overwinning vloog de belangstelling ook weer omhoog", zegt Heerkens.

Halve finale

Oranje speelt woensdag in de halve finales tegen Engeland. Voetbalbond KNVB verwacht dat dan 75.000 tot 80.000 Nederlanders in speelstad Dortmund zullen zijn.

René van der Gijp weet waarom Ronald Koeman ook tegen Engeland weer voor Memphis en Simons gaat kiezen. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.