Terug

Volg Vandaag Inside

Engelsen niet bang voor Oranje: 'Het is de makkelijkste halve finale die we konden krijgen'

EK voetbal

8 juli 2024, 10:12

Nederland wordt door de Engelsen gezien als de gunstigste tegenstander richting de finale. Dat stelt ESPN UK-journalist Mark Ogden in gesprek met de Nederlandse tak van de sportzender.

Woensdag treffen Engeland en Oranje elkaar in de halve finale van het EK voetbal in Duitsland. Volgens Ogden zijn de Engelsen niet bang voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. “Engelsen vinden het Nederlands elftal altijd heel leuk. De manier waarop ze spelen en hun oranje tenue. Maar ik denk niet dat we even bang voor Nederland zijn als bijvoorbeeld voor Spanje of Frankrijk. Het is de makkelijkste halve finale die we konden krijgen. We weten dat ze goed zijn, maar het is niet het beste Nederland aller tijden.”

“Het is niet zoals in de tijd van Cruijff of in 1988", vervolgt de journalist. "Jullie hebben geen spelers meer als Van Basten, Gullit, Bergkamp, Van Nistelrooij of Van Persie. Geen echte topmiddenvelder of -aanvaller. We zijn niet zo bang voor Oranje zoals vroeger, maar Nederland blijft een groot voetballand.”

In Engeland vrezen ze alleen voor Xavi Simons en Cody Gakpo, meent Ogden. “De rest is vrij flets. Jullie hebben wel Virgil van Dijk nog en Memphis Depay, maar die zit op dit moment een beetje in dezelfde situatie als Kane bij Engeland.”

René van der Gijp had zondag in Vandaag Inside Oranje advies voor Ronald Koeman, voor het duel met de Engelsen. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.