Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen: 'Ik vind Ronald Koeman een betere bondscoach dan Louis van Gaal'

EK voetbal

9 juli 2024, 14:29

Valentijn Driessen vindt Ronald Koeman een betere bondscoach dan Louis van Gaal. Dat vertelt hij in de voetbalpodcast Kick-off Oranje van De Telegraaf.

"Ik vind Koeman de betere bondscoach, omdat hij nu in de halve finale staat," aldus Valentijn. "Ronald Koeman betrekt niet alles op zichzelf en Louis van Gaal betrekt altijd alles op zichzelf. En Van Gaal heeft ook verschrikkelijk gefaald in die wedstrijd tegen Argentinië in 2022."

"We gingen allemaal juichend weg want we waren teruggekomen tot 2-2, maar op het moment dat je op 2-2 staat moet je doorbijten," legt Valentijn uit. "Dan moet je niet naar achteren gaan lopen, en dat heeft Van Gaal wel gedaan. Hij heeft Weghorst in de verlenging toen gebruikt als een soort aanvallende middenvelder. Dat is denk ik de grootste blunder uit zijn carrière."

Valentijn wordt erop gewezen dat Oranje wel tot de halve finale is gekomen op het WK van 2014. Hij reageert: "Ja, met spelers als Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Nigel de Jong. Je had veel betere spelers. Dat was natuurlijk nog steeds een geweldig elftal. De grote jongens waren langzamerhand aan het wegzakken, maar ze hebben zich voor dat toernooi nog wel kunnen opladen."

"En wat ik Koeman ook moet nageven: hij speelt volgens het Nederlandse systeem," vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "Daar ben ik wel heel erg van gecharmeerd. En hij zet Gakpo gewoon aan de linkerbuitenkant, waar hij het beste rendeert."

"Ik vind het prima dat iedereen Van Gaal op het paard zet, maar na Ajax heeft hij internationaal nooit meer wat gewonnen. Iedere trainer wint met Bayern München twee van de drie seizoenen een landstitel en hetzelfde geldt voor Manchester United, maar daar is hij ook geen kampioen geworden. Internationaal heeft hij altijd gefaald op de momenten die ertoe deden," besluit Valentijn.

Wilfred Genee reageerde onlangs op een negatieve analyse van Valentijn Driessen over Oranje: "Ga eens dronken worden!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.