Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen: 'Ik zou Daley Blind heel graag op het middenveld willen zien bij Oranje'

EK voetbal

27 juni 2024, 16:09

Valentijn Driessen vertelt in de Kick-off Oranje podcast van De Telegraaf dat hij Daley Blind, tijdens het volgende EK-duel, graag op het middenveld zou willen zien bij het Nederlands elftal.

Valentijn vindt het middenveld van Oranje met Tijjani Reijnders, Xavi Simons en Jerdy Schouten erg licht en onervaren. "Je zoekt eigenlijk iemand die de rol van Frenkie de Jong kan overnemen. Wij dachten allemaal dat Veerman dat zou zijn, maar die is bezweken onder de druk. Iemand die zeker niet zal bezwijken onder de druk is Daley Blind. Hij is heel erg balvast, zoekt eigenlijk altijd de oplossing naar voren en weet de ruimte heel goed te vinden, dus wat dat betreft zou Daley Blind een goede vervanger zijn."

Valentijn betwijfelt of Ronald Koeman daar hetzelfde over denkt: "Het is wel heel typerend dat we drie groepswedstrijden hebben gespeeld en er acht spelers nog geen minuut hebben gemaakt. Hij is dus niet echt van het wisselen, ook niet als het wat minder gaat."

"Er wordt altijd gezegd dat Blind voor de positie linksachter is, maar ik zou hem heel graag op het middenveld willen zien", vervolgt Valentijn. "Maar trainers zijn er op de een of andere manier niet helemaal wild van om hem op die positie te zetten. Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je hem daar tegen Oostenrijk niet kan positioneren."

Valentijn Driessen vroeg bondscoach Ronald Koeman onlangs in hoeverre zijn positie nog houdbaar is. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.