Terug

Volg Vandaag Inside

Rafael van der Vaart hekelt Valentijn Driessen: 'Zo'n vraag vond ik echt tenenkrommend'

EK voetbal

28 juni 2024, 09:08

Rafael van der Vaart heeft zich geërgerd aan een vraag die Valentijn Driessen stelde na afloop van de 2-3 nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk aan bondscoach Ronald Koeman. De oud-international noemt het in Studio Fussball van de NOS "tenenkrommend".

Valentijn stelde na de pijnlijke verliespartij tegen Oostenrijk de volgende kritische vraag aan Koeman. "In hoeverre is jouw positie als bondscoach nog houdbaar als je in de volgende ronde kansloos eruit gaat?"

Oud-international Van der Vaart zegt daar het volgende over: "Gedeeltelijk is de kritiek op Koeman terecht. Maar om nou gelijk te vragen, zoals Valentijn Driessen deed, naar de positie van Koeman… Laten we even duidelijk zijn. We hebben kritiek op Joey Veerman, Virgil van Dijk, Memphis Depay, op iedereen, Koeman. Maar het zijn wel gewoon mensen die hun stinkende best doen en om dan zulke vragen te stellen. Uiteindelijk ben je gewoon door en misschien haal je wel de halve finale of wat dan ook. Ik vind dat dan wel heel erg overdreven."

"Er wordt altijd maar verwacht van die spelers, dat ze de pers te woord staan, dat ze netjes blijven", vervolgt Van der Vaart. "En dat hoort ook bij je vak. Maar uiteindelijk ben je mens en ik vind best wel dat je daar kritisch naar mag kijken. Zo'n vraag vond ik echt tenenkrommend, als ik heel eerlijk ben", aldus Van der Vaart.

Bekijk het gesprek tussen Ronald Koeman en Valentijn Driessen, na afloop van Oranje - Oostenrijk (2-3), terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.