Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen: 'Dan komt Zirkzee snel in beeld om de vaste spits van Oranje te worden'

EK voetbal

4 juli 2024, 13:26

Valentijn Driessen zou het niet gek vinden als Joshua Zirkzee na het EK in Duitsland de nieuwe vaste spits wordt van het Nederlands elftal. De chef voetbal van De Telegraaf is momenteel niet onder de indruk van de huidige aanvalsleider van Oranje: Memphis Depay.

"Hij heeft heel veel kwaliteiten, dat zie je er wel aan af", begint Valentijn over Zirkzee in de Kick-off Oranje podcast van De Telegraaf. "Misschien gaat dat na het EK wel de spits van het Nederlands elftal worden, zeker als hij ook nog een mooie transfer zou maken naar een topclub. Dan denk ik dat hij heel snel in beeld komt om de vaste spits te worden."

Vervolgens spreekt Valentijn zich kritisch uit over Memphis. "Tot dusver is het Memphis Depay, die daar altijd staat. En die heeft heel veel doelpunten gemaakt. We hebben al een keer een lijstje gemaakt van tegen wie Memphis allemaal heeft gescoord en daar raak je niet helemaal van onder de indruk, van de tegenstanders. En hij doet het ook dit toernooi niet helemaal hoe je het graag zou willen. En misschien is Memphis wel iets beter vanaf de linkerkant of achter de spits, maar we hebben eigenlijk gewoon een vaste spits nodig."

"Koeman zei in aanloop naar het EK dat hij hem aanvankelijk niet had geselecteerd omdat hij veel terugzakt uit de spits", vervolgt Valentijn. "Je hebt eigenlijk een spits nodig die daar veel blijft staan, die continu die positie bezet blijft houden. Dat heeft hij ook niet helemaal, dus we gaan het zien wat dat gaat worden", aldus Valentijn.

Jerdy Schouten was eerder op een persconferentie nog lovend over Joshua Zirkzee. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.