Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn reageert op oproepen Zirkzee: 'Je weet helemaal niet wat voor persoonlijkheid je binnenhaalt'

EK voetbal

13 juni 2024, 13:02

Valentijn Driessen vertelt in de Kick-off podcast van De Telegraaf dat hij de keuze van Ronald Koeman om Joshua Zirkzee op te roepen voor de selectie van het Nederlands elftal niet begrijpt na eerdere opmerkingen van de bondscoach. "Hij voldoet aan niets waar Koeman vindt dat een late instromer aan moet voldoen."

Nu Brian Brobbey kampt met verstijfde spieren in een bovenbeen heeft Koeman besloten om Zirkzee alsnog op te roepen voor Oranje. Een keuze die Valentijn niet begrijpt, na eerdere opmerkingen van Koeman. "Zirkzee is het seizoen niet fit geëindigd. Daarna wel fit geraakt, zeggen ze. 'Lekker wat vakantie-uren in de benen'. Dus hij voldoet aan niets waar Koeman vindt dat een late instromer aan moet voldoen."

“Hij heeft nog nooit bij het Nederlands elftal gezeten, dus je weet absoluut niet wat voor persoonlijkheid je dan binnenhaalt", gaat Valentijn verder. "Als je dat als referentie neemt om mensen wel of niet te selecteren, zoals hij natuurlijk eerder heeft gezegd, dan is het een hele vreemde keuze.”

Mike Verweij is het helemaal met Valentijn eens. “De laatste wedstrijd van Zirkzee is op 12 mei geweest, toen raakte hij geblesseerd tegen Napoli. Dat is wel een risico. Koeman werd heel erg boos op FC Barcelona vanwege alle risico’s die met Frenkie de Jong genomen werden, maar ik vraag mij af of Bologna hier blij mee is.”

Valentijn kan niet ontkennen dat hij Zirkzee wel een hele goede speler vindt, waarvan het logisch is dat hij opgeroepen wordt. "Alleen na wat Koeman eerder gezegd heeft kan je je vraagtekens erbij zetten."

Valentijn Driessen reageerde vrijdagavond in De Oranjezomer ook op een mogelijke overstap van Wout Weghorst naar Ajax. "Circus Weghorst in Amsterdam, dat zou natuurlijk geweldig zijn!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.