Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje wil zich na zestien jaar weer plaatsen voor kwartfinales EK

EK voetbal

2 juli 2024, 08:16

Het Nederlands elftal hoopt zich na zestien jaar weer te plaatsen voor de kwartfinales van het EK voetbal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het om 18.00 uur in de Allianz Arena in München op tegen Roemenië.

Oranje wil zich revancheren voor het zwakke optreden van een week geleden in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk (3-2 verlies). Koeman heeft de beschikking over zijn volledige selectie. Denzel Dumfries is hersteld van hamstringklachten en ook Nathan Aké lijkt fit genoeg om te starten. Roemenië mist de geschorste linksback Nicusor Bancu.

Nederland strandde op het EK van 2008 in de kwartfinales tegen Rusland. Vier jaar later verloor Oranje alle drie de groepswedstrijden en in 2016 ontbrak het Nederlands elftal op het EK. Bij de laatste editie, in 2021, verloor Oranje in de achtste finales van Tsjechië.

De winnaar van de ontmoeting tussen Nederland en Roemenië treft Oostenrijk of Turkije in de kwartfinales. Die twee landen spelen dinsdag om 21.00 uur in Leipzig in de laatste achtste finale tegen elkaar.

René van der Gijp deelde bij Vandaag Inside Oranje zijn ideale opstelling voor het duel met Roemenië: "Koeman moet nu even meeschrijven…" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.