Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft: 'Voor de rest van het EK zijn Oranje en Koeman hem kwijt'

EK voetbal

28 juni 2024, 10:59

Wim Kieft trekt in zijn nieuwe column voor De Telegraaf een conclusie over Joey Veerman: "Koeman zal hem niet meer opstellen op het EK." Wim blikt onder meer terug op de pijnlijke wissel van Veerman in het EK-duel tegen Oostenrijk.

"Voor iemand als Joey Veerman pakte het groepsduel met Oostenrijk even anders uit dan voor Koeman", begint Wim over Veerman. "Even werd vooral in Nederland gedacht dat hij de nieuwe Toni Kroos was. De speelwijze van Oostenrijk met het snel onder druk zetten van de Nederlanders bij balbezit was Veerman gewoon te machtig. Dat heeft gewoon met kwaliteit en handelingssnelheid te maken."

Wim denkt dat het voor Veerman na het EK ook moeilijker wordt om een transfer te maken. "Veel mensen en veel van zijn medespelers zeggen het dan zielig te vinden voor Veerman. Het zijn ook vreselijke momenten voor een international. Tegelijkertijd is het topvoetbal en dat is niet altijd plezierig. Voor het verdere verloop van het toernooi is de bondscoach Veerman kwijt, maar Veerman is ook de bondscoach kwijt. Die zal hem niet meer opstellen op het EK, terwijl buitenlandse topclubs of zelfs subtoppers zich wel even twee keer zullen beraden alvorens hem bij PSV op te halen. Een bittere conclusie, maar dat kan een EK ook met je doen", aldus Wim.

René concludeerde dinsdagavond bij Vandaag Inside Oranje ook dat Veermans 'totale offday' hem een transfer kost. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.