Terug

Volg Vandaag Inside

Wesley Sneijder mist het gif van Quinten Timber in Nederlands elftal

EK voetbal

26 juni 2024, 22:50

Wesley Sneijder vertelt in gesprek met De 538 Middagshow dat hij Quinten Timber mist in het Nederlands elftal op het EK, omdat hij dé speler is die Oranje goed kan gebruiken op het middenveld (zie video hierboven).

Wesley keek dinsdag vol onbegrip naar het EK-duel met Oostenrijk (2-3): "Als je kijkt naar die eerste goal van Oostenrijk, dan heeft Nederland niet een keer de bal geraakt. Ze wisten niet dat ze in het Oranje speelden, ze konden elkaar niet vinden. Dat is voor mij wel zorgwekkend. De echte mannen zijn nog niet opgestaan."

"Timber is een speler die we missen op het middenveld", vervolgt de analist. "Juist met dat gif, die ballen verovert en hij kan ook nog eens van afstand schieten. Het is te mak op het middenveld." Timber zat bij de voorselectie van het EK, maar moest afhaken, omdat hij niet fit genoeg was. Ook toen hij een belletje kreeg van Koeman vanwege de blessure van Frenkie de Jong moest hij hierdoor bedanken.

Wesley ziet niets in een eventuele combinatie van Wout Weghorst en Memphis Depay voorin: "Ronald Koeman kennende zal hij daar niet mee starten. Ik vind ook dat Memphis geen spits is, dat is meer iemand die om een spits heen moet bewegen. Maar goed, Koeman zal vasthouden aan Memphis in de spits en zal daar zijn redenen voor hebben. Het is wel duidelijk dat hij niet in het toernooi zit."

Wesley Sneijder sprak zich onlangs in Veronica Offside ook al lovend uit over Quinten Timber: "Hij is voor mij een vaste basisspeler in Oranje." Bekijk het terug in de video hieronder.

Wesley: ‘Quinten Timber is voor mij een vaste basisspeler in Oranje’
3:15
Wesley: ‘Quinten Timber is voor mij een vaste basisspeler in Oranje’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.