Terug

Volg Vandaag Inside

Demy de Zeeuw: 'Koeman brengt steeds Wijnaldum erin, probeer een keer wat anders, man'

EK voetbal

26 juni 2024, 14:11

Demy de Zeeuw was dinsdag aanwezig in Berlijn, waar hij het Nederlands elftal met 3-2 zag verliezen van Oostenrijk. In gesprek met ESPN blikt hij terug op de pijnlijke nederlaag van Oranje.

"Het was slecht”, begint De Zeeuw. "Heel slecht. Je kan je niet voorstellen dat je met zulke goede spelers, zo slecht kan spelen. Dat ligt ook aan de opstelling. Iedereen in het stadion had het erover dat Memphis gewoon 'op 10' moet. Daar stond hij in de tweede helft ook en toen scoorde hij gelijk. Er moet een balvaste spits komen en of dat nou Zirkzee is of Weghorst of Brobbey, maakt niet uit. Bij Atlético speelde hij ook vaak samen met Griezmann. Hij heeft iemand nodig die om hem heen beweegt."

“Het middenveld staat sowieso niet goed”, vervolgt De Zeeuw. “Koeman brengt ook steeds Wijnaldum erin, probeer een keer wat anders, man”. Volgens de oud-middenvelder gaat de bondscoach niet vrijuit. “Het lijkt wel alsof Koeman de spelers niet kan motiveren. Als je al drie wedstrijden zo voor de dag komt, heb je toch een probleem.”

Welke elf namen zou De Zeeuw opstellen, als hij het voor het zeggen had? “Ik zou achterin met Dumfries en Van de Ven op de zijkanten spelen. Centraal maakt het mij niet uit of De Vrij of Van Dijk speelt naast Aké. Op het middenveld sowieso Depay voor Schouten en Reijnders."

En in de aanval? “Voorin mogen Zirkzee en Brobbey het uitvechten”, zegt de oud-international. “Je kan zelfs nog met Gakpo in de spits spelen en Malen op links. Weghorst is natuurlijk ook een optie, maar dat is tot nu toe de ideale invaller. Als je met hem begint zijn je wapens op de bank op.”

Demy de Zeeuw was onlangs te gast bij De Oranjezomer en sprak daar over een mogelijke functie bij Ajax. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.