Terug

Volg Vandaag Inside

'Met terugwerkende kracht blijft het heel gek dat Bergwijn zo snel is afgeserveerd door Koeman'

Nederlands Elftal

14 okt 2024, 16:05

Mike Verweij is van mening dat Steven Bergwijn te gemakkelijk is afgeserveerd door bondscoach Ronald Koeman. Dat vertelt hij in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf, als het gaat over de rechtsbuitenpositie bij Oranje.

De afgelopen wedstrijden stond Xavi Simons daar opgesteld, maar eerder werden ook onder meer Malen, Bergwijn en Frimpong door Koeman als rechtsbuiten gebruikt. Valentijn Driessen zegt daarover: "Het blijft inderdaad een probleemgeval om dat op een goede manier in te vullen. Het is natuurlijk jammer dat Malen vaak weinig klaarspeelt als hij in de basis begint. En ik zie ook voor de rest niet heel veel alternatieven langskomen voor de komende twee of drie jaar. Dat blijft een beetje de achilleshiel van het Nederlands Elftal. Aan de andere kant: als Xavi Simons deze vrijheid krijgt, mag je ook wel verwachten dat hij het iets beter gaat invullen dan hij tot dusver heeft gedaan."

"Met terugwerkende kracht blijft het natuurlijk heel gek dat Koeman die Bergwijn zo snel heeft afgeserveerd," reageert Mike Verweij. "Koeman had natuurlijk heel makkelijk kunnen zeggen: ga naar Saudi-Arabië, doe je best en in principe kom je niet meer in mijn plannen voor. Maar als je het heel erg goed doet, of de nood is aan de man bij het Nederlands Elftal, dan ga ik je misschien toch oproepen. Ik vind dat hij hem nu echt te makkelijk heeft afgeserveerd."

Valentijn antwoordt: "Het lijkt ook wel een beetje een persoonlijke zaak. Koeman had hem eigenlijk al afgeserveerd voordat hij hem gesproken had. Bij andere landen spelen heel veel jongens in Saudi-Arabië. Bij Kroatië een paar, Spanje had er een lopen, Portugal met Ronaldo natuurlijk... In feite moet je spelers beoordelen onafhankelijk van de competitie waar ze zitten."

"Ik ben het wel met hem eens als hij zegt dat die competitie (in Saudi-Arabië, red.) veel minder voorstelt," vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "Maar als je Messi laat voetballen in Amerika, waar de competitie ook veel minder voorstelt, is hij bij Argentinië nog steeds de nummer één op het wedstrijdformulier. Het is natuurlijk niet altijd een wet van Meden en Perzen dat op het moment dat jij in Saudi-Arabië voetbalt, je niet meer meekan met het Nederlands Elftal," besluit Valentijn.

De Vandaag Inside-tafel raakte het onlangs niet eens over het conflict tussen Steven Bergwijn en Ronald Koeman. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.