Terug

Volg Vandaag Inside

Deschamps ziet voordeel voor Oranje: 'Dertig uur meer de tijd gehad om te herstellen'

Deschamps ziet voordeel voor Oranje: 'Dertig uur meer de tijd gehad om te herstellen'

EK voetbal

18 juni 2024, 10:43

Didier Deschamps denkt dat het Nederlands elftal vrijdagavond in het voordeel is tijdens de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk op het EK. "Want we spelen tegen een tegenstander die dertig uur meer de tijd heeft gehad om te herstellen", zei de succesvolle bondscoach van de Fransen.

Oranje begon zondag om 15.00 uur aan het eerste groepsduel met Polen (2-1). Frankrijk stond maandagavond om 21.00 uur aan de aftrap van het duel met Oostenrijk. De finalist van het laatste WK zegevierde met 1-0, met dank aan een eigen doelpunt van Maximilian Wöber. Kylian Mbappé brak in de slotfase zijn neus. Het is nog onduidelijk of de vedette van de Fransen tegen Oranje kan spelen. Hij krijgt een speciaal masker aangemeten.

Nederland had zondag tegen Polen geen last van Robert Lewandowski. De Poolse topscorer zat aan de kant met een spierblessure.

Oranje verloor zeven van de laatste acht wedstrijden tegen Frankrijk. Nederland versloeg de Fransen op 16 november 2018 met 2-0 in de Nations League. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum maakten de doelpunten in De Kuip. Oranje ontmoette de Fransen in 2008 voor het laatst op een Europese eindronde. Die wedstrijd eindigde in een ruime zege voor Nederland (4-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.