Terug

Volg Vandaag Inside

Geen operatie voor Mbappé ondanks gebroken neus: ‘Ideeën voor een masker?’

EK voetbal

18 juni 2024, 08:27

Kylian Mbappé, die zijn neus brak in het EK-duel tussen Frankrijk en Oostenrijk (1-0-winst), hoeft niet geopereerd te worden. Philippe Diallo, de voorzitter van de Franse voetbalbond, zei dat er voor de Franse sterspeler een speciaal masker wordt gemaakt waarmee hij kan spelen. "Dat volstaat, geen operatie", aldus Dallio.

Of hij vrijdag in de tweede groepswedstrijd tegen Nederland zal meedoen, is nog onduidelijk. Diallo zei dat de aanvaller nog enige tijd medische verzorging nodig heeft. De speler zelf liet zich op X alweer vrolijk uit. "Ideeën voor maskers?", schreef hij met een smiley erbij.

Mbappé raakte maandagavond in de slotfase van het eerste groepsduel geblesseerd na een kopduel met Kevin Danso. De Fransman raakte met zijn neus de schouder van de Oostenrijkse verdediger en verliet even later met een bloedende neus het veld.

Bondscoach Didier Deschamps was direct na de wedstrijd niet al te optimistisch. "Zijn neus is een puinhoop. Het is voor ons een smet op de avond", zei de coach. "Het is geen kleinigheid, ik hoop dat hij niet te lang uitgeschakeld is. Het Franse team zal altijd sterker zijn met Kylian erbij."

Eerder wist Mbappé Oranje-doelman Bart Verbruggen al te passeren in de kwalificatieronde voor het EK. De doelman reageerde in gesprek met Noa Vahle op de treffer van de Fransman. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.