Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Erik ten Hag haalt op persconferentie uit naar BBC-analist: 'Domme analyse!'

Buitenlands voetbal

30 aug 2024, 16:27

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de kraker tegen Liverpool uitgehaald naar BBC-analist Alan Shearer. Ten Hag is het namelijk niet eens met de kritiek van Shearer op aanvaller Marcus Rashford.

Shearer, icoon van Newcastle United en topscorer aller tijden in de Premier League, was na de 2-1 nederlaag van Manchester United tegen Brighton & Hove Albion van afgelopen zaterdag kritisch op United-aanvaller Rashford, die in de 64e minuut werd gewisseld door Ten Hag. Shearer uitte de volgende kritiek: "In twee duels heeft Rashford geen enkele keer op doel geschoten. Hij is geen jonkie meer. Hij moet begrijpen wat zijn positie inhoudt en weten waar hij op het veld staat. Als je het overzicht behoudt, kun je niet buitenspel staan."

Ten Hag kon zich absoluut niet vinden in de kritiek van Shearer. "Iedereen krijgt kritiek van jullie", reageerde Ten Hag vrijdag. "Het maakt niet uit wat we doen. Of we nou winnen of verliezen. Als ik een speler wissel, concluderen jullie dat ik niet blij met hem ben. Maar ik was blij met Rashford in het voorseizoen, tegen Fulham en ook tegen Brighton."

"Het is niet dat ik Rashford wisselde omdat hij zijn niveau niet haalde. We moeten rouleren en hebben goede spelers op de bank die nieuwe energie brengen", vervolgde Ten Hag. "Het kan soms gebeuren dat ik spelers wissel als ze niet presteren. Maar dat was hier niet het geval. Een domme analyse van deze analist."

Johan Derksen stelde onlangs bij Vandaag Inside Oranje dat Erik ten Hag met vuur speelt bij Manchester United. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.