Terug

Volg Vandaag Inside

Brighton & Hove Albion verslaat Manchester United diep in blessuretijd

Buitenlands voetbal

24 aug 2024, 15:22

Brighton & Hove Albion heeft in de Premier League dankzij een doelpunt in blessuretijd van Manchester United gewonnen. Het werd 2-1 in Brighton, waar twee Nederlanders in de tweede helft een curieuze rol speelden. De Braziliaan João Pedro werd in de 95e minuut door zijn rake kopbal de matchwinner.

Verdediger Jan Paul van Hecke had een ongelukkig aandeel in de gelijkmaker van Manchester United. Van Hecke hief eerst buitenspel op en zag vervolgens een schot van Amad Diallo via zijn lichaam in het doel verdwijnen. De Nederlander probeerde met een sliding de inzet van Amad te blokkeren.

Kort na de 1-1 was er een opmerkelijk moment met invaller Joshua Zirkzee. Hij leek United op een 2-1-voorsprong te zetten, maar hij beroerde de inzet van Alejandro Garnacho op de lijn in buitenspelpositie. Daarom werd het doelpunt, nadat de beelden door de VAR waren bekeken, afgekeurd. Mocht Zirkzee de bal niet aangeraakt hebben, dan was de bal ook in het doel gegaan.

Danny Welbeck had na een half uur de score geopend door raak te tikken na een voorzet van de Japanner Kaoru Mitoma.

Brighton heeft na twee duels 6 punten, United heeft er 3.

Johan Derksen stelde onlangs bij Vandaag Inside Oranje dat Erik ten Hag met vuur speelt bij Manchester United. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.