Terug

Volg Vandaag Inside

Slot wint ook bij zijn Premier League-debuut op Anfield

Buitenlands voetbal

25 aug 2024, 19:26

Arne Slot heeft ook zijn eerste thuisduel als trainer van Liverpool gewonnen. Met aanvoerder Virgil van Dijk en middenvelder Ryan Gravenberch in de basis waren de 'Reds' op Anfield met 2-0 te sterk voor Brentford.

Bij zijn debuut in de Premier League won de van Feyenoord overgekomen Slot vorige week met dezelfde cijfers de openingswedstrijd bij Ipswich Town.

Van Dijk en Gravenberch stonden vorige week ook al aan de aftrap, voor Cody Gakpo was er opnieuw een rol weggelegd als invaller. De Colombiaan Luis Díaz zorgde er met de openingstreffer in de dertiende minuut na een snelle counter voor dat Slot met nog iets meer rust kon toekijken. Maar de trainer had al aangegeven dat hij weinig spanning kende voor zijn thuisdebuut.

Liverpool was dominant en kreeg via onder anderen Mohamed Salah een goede kans op de 2-0, maar zijn poging ging naast het doel van de goed keepende Mark Flekken. Twintig minuten voor tijd zorgde de Egyptenaar, nadat hij op het randje van buitenspel was aangespeeld door Díaz, met een fraaie inzet voor de 2-0.

Gakpo raakte in de slotfase nog de lat. Gravenberch ging na een goed optreden onder applaus van de fans op Anfield in de blessuretijd naar de kant. Voor verdediger Sepp van den Berg waren er tegen zijn oude ploeg geen speelminuten weggelegd na zijn overstap naar Brentford eerder deze week.

Johan Derksen denkt dat Arne Slot ook in Liverpool een sensatie wordt. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.