Terug

Volg Vandaag Inside

Hake en Van Nistelrooij: 'Toen Manchester United voor het eerst contact legde, was dat fantastisch'

Buitenlands voetbal

6 aug 2024, 16:43

René Hake en Ruud van Nistelrooij vertellen op de socialmediakanalen van Manchester United hoe het voor hen was om assistent-trainers van Erik ten Hag te worden en wat zij voor ogen hebben voor het nieuwe seizoen.

Hake en Van Nistelrooij werden vorige maand officieel verwelkomt als assistent-trainers bij Manchester United en tekende een contract tot de zomer van 2026. Hake was tot voor kort trainer van Go Ahead Eagles. Van Nistelrooij zat na zijn vertrek als PSV-coach sinds vorig jaar zonder club.

Van Nistelrooij, die tussen 2001 en 2006 voor Manchester United speelde, krijgt in gesprek met de clubkanalen de vraag hoe het voelt om terug te zijn bij de Engelse topclub: "Het is speciaal om terug te zijn. Toen Manchester United voor het eerst contact legde om assistent-trainer te worden, was dat fantastisch. Ik had er nooit aan gedacht, maar het gebeurde toch. Het was iets dat ik niet kon weigeren."

Volgens Hake is het voor hem een lange reis geweest met verschillende rollen in het trainersvak voordat hij bij de Engelsen terechtkwam: "De kans om bij Manchester United te werken is een grote uitdaging voor mij, om deel van uit te maken en om aan bij te dragen. Het was mooi om te ontdekken dat toen we elkaar als staf ontmoetten we veel gemeen hebben qua filosofie en manier van werken."

"We zijn hier niet om onszelf te verbeteren, maar we willen de club, de ploeg en de individuen verbeteren", vervolgt Van Nistelrooij. "We willen samenwerken met al het personeel en met de supporters om eenheid te bereiken."

Valentijn Driessen sprak zich onlangs bij Vandaag Inside Oranje uit over het Nederlands getint Manchester United: "Ik vind het belachelijk." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.