Arne Slot debuteert in Premier League met zege bij Ipswich Town

Buitenlands voetbal

17 aug 2024, 15:16

Arne Slot heeft zijn eerste wedstrijd als trainer in de Premier League gewonnen. Na een matige eerste helft nam Liverpool na rust overtuigend afstand van het gepromoveerde Ipswich Town: 0-2. Oranje-internationals Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch hadden een basisplaats bij Liverpool. Cody Gakpo zat op de reservebank.

Liverpool noteerde via Trent-Alexander Arnold pas in de laatste minuut van de eerste helft de eerste poging op doel. Ipswich Town was wat gevaarlijker en zag Jacob Greaves en Omari Hutchinson missen.

Met Ibrahima Konaté voor Jarell Quansah nam Liverpool de tweede helft de wedstrijd stevig in handen en waren er wel goede aanvallen en de nodige doelpogingen te zien. Diogo Jota kopte in de 59e minuut van dichtbij naast. De Portugese aanvaller had vrijwel direct daarna wel succes. Alexander-Arnold stuurde Mohamed Salah de diepte in. De Egyptenaar was niet zelfzuchtig en tikte de bal opzij naar Jota: 0-1.

De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Van Dijk speelde de bal in de 65e minuut achter de verdediging. Salah wilde de combinatie aangaan en kreeg de bal uiteindelijk weer voor zijn voeten en schoot onder keeper Christian Walton raak (0-2).

Gakpo kwam in de 79e minuut in het veld voor Jota. Van Dijk en Gravenberch speelden de wedstrijd helemaal uit. Liverpool liet in de slotfase nog enkele goede kansen liggen. Gakpo kreeg in blessuretijd een gele kaart voor een overtreding.

Volgend weekeinde speelt Slot het eerste thuisduel in de competitie, tegen Brentford. In de derde speelronde, op zondag 1 september, gaat Liverpool op bezoek bij het Manchester United van coach Erik ten Hag.

Santiago Giménez sprak zich onlangs uit over het verschil tussen Brian Priske en Arne Slot. "De enige overeenkomst is dat ze graag aanvallen." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.