Terug

Volg Vandaag Inside

PSV wint eerste Eredivisie-duel van het seizoen eenvoudig van RKC Waalwijk

PSV

10 aug 2024, 22:48

PSV is de jacht op de tweede landstitel op rij begonnen met 3 punten. Een zwak RKC Waalwijk kreeg in Eindhoven met 5-1 klop. Voor rust scoorden Johan Bakayoko, Jerdy Schouten en Malik Tillman. Na de pauze voerde invaller Hirving Lozano de score verder op. Richard van der Venne redde de eer.

Trainer Peter Bosz moest vooral achterin puzzelen en startte met Richard Ledezma, Olivier Boscagli, nieuweling Ryan Flamingo en Fredrik Oppegård. Ledezma startte als rechtsback, waardoor Jordan Teze op de bank begon. Hij liet vrijdag door transferperikelen nog weten niet te willen spelen tegen RKC. Later op de dag kwam hij daarop terug en bood hij zijn excuses aan.

RKC kreeg in de beginfase enkele kansen, maar het was PSV dat via Bakayoko de leiding nam. De Belg schoot de bal vanuit een moeilijke hoek binnen. Nadat Schouten de marge van dichtbij had vergroot, maakte Tillman er nog voor de pauze 3-0 van met een knal van afstand.

In de tweede helft misten Tillman en aanvoerder Luuk de Jong kansen op meer. Teze viel ongeveer twintig minuten voor tijd in en werd door een deel van het publiek uitgefloten. Niet veel later maakte een andere invaller, Lozano, de vierde Eindhovense treffer. RKC-keeper Jeroen Houwen zag er niet goed uit bij het schot van afstand van de Mexicaan.

Van der Venne deed na gepruts bij PSV nog iets terug. Aan de andere kant profiteerde Lozano van geknoei achterin bij RKC. Het bleef bij 5-1, maar Bosz zag Boscagli nog wel geblesseerd uitvallen. Daardoor wordt de roep om defensieve versterkingen waarschijnlijk luider.

Peter Bosz sprak zich vorige week na afloop van het verloren duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal uit over PSV. "Met dit elftal moet je van Feyenoord winnen want wij hebben betere spelers." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.