Feyenoord verspeelt opnieuw punten in eerste Eredivisie-duel van het seizoen

Feyenoord

10 aug 2024, 18:19

Feyenoord is ook het nieuwe voetbalseizoen begonnen met puntenverlies. De Rotterdammers waren in De Kuip sterker dan Willem II, maar scoorden via Antoni Milambo maar één keer. Willem II profiteerde in de slotfase en maakte, na een fout van doelman Timon Wellenreuther, gelijk via Kyan Vaesen: 1-1.

Trainer Brian Priske hamerde de voorbije weken op het belang van de eerste competitiewedstrijd. De Deen wist dat Feyenoord vorig seizoen onder leiding van Arne Slot de eerste twee competitieduels, met Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2), punten verspeelde. Feyenoord maakte die vroeg opgelopen achterstand op PSV, ondanks de vele overwinningen die daarna volgden, niet meer goed.

Na de zege na strafschoppen op PSV in de Johan Cruijff Schaal, wilde Priske zoveel mogelijk vasthouden aan dezelfde basisspelers. Aanvaller Calvin Stengs kon tegen Willem II echter niet meedoen, omdat hij ziek was. In de warming-up bleek verdediger Thomas Beelen niet fit genoeg om te kunnen starten. Luka Ivanusec en Neraysho Kasanwirjo waren hun vervangers.

Op het middenveld kreeg Milambo de voorkeur boven Gjivai Zechiël. De 19-jarige geboren Rotterdammer had al snel succes. Nadat een omhaal van Santiago Giménez was mislukt, trapte Milambo de bal in de verre hoek raak (1-0).

Feyenoord kreeg in de voorbereiding en afgelopen zondag tegen PSV veel doelpunten tegen. Tegen Willem II kwam de regerend bekerwinnaar verdedigend nauwelijks in de problemen. De Tilburgers werden kort voor rust voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Ringo Meerveld werd geblokt.

Na rust creëerde Feyenoord meer kansen dan in de eerste helft. Giménez was direct na de aftrap gevaarlijk en in de 52e minuut hield keeper Thomas Didillon-Hödl de Mexicaanse topschutter van scoren af. Ook Dávid Hancko was na een uur spelen dicht bij een tweede treffer voor de thuisploeg.Feyenoord leek genoegen te moeten nemen met een kleine zege, maar zag het in de slotfase nog misgaan. Na een lange trap naar voren van verdediger Raffael Behounek besloot Wellenreuther zijn doel uit te komen. De Duitser tastte mis en zag Vaesen de bal in het verlaten doel koppen (1-1).

Ramiz Zerrouki raakte daarna de lat en ook Hancko kreeg nog een kans. Het winnende doelpunt voor Feyenoord bleef echter uit.

In een nieuwe Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, laat Valentijn Driessen zich uit over de nieuwe trainer van Feyenoord: Brian Priske. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.