PSV laat zich niet afleiden en verslaat Almere met grote cijfers

PSV

24 aug 2024, 21:42

PSV heeft zich bij Almere City FC niet laten afleiden door de transferperikelen en een aantal blessuregevallen. De regerend kampioen boekte in Flevoland een ruime zege: 1-7.

PSV kwam via Guus Til en Luuk de Jong snel op een 2-0-voorsprong, maar zag Kornelius Hansen na rust wat terugdoen namens Almere. Couhaib Driouech, Malik Tillman, Théo Barbet (eigen doelpunt), Hirving Lozano en Ricardo Pepi zorgden alsnog voor een ruime zege.

PSV gaat met 9 punten uit drie wedstrijden opnieuw aan de leiding in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben al vijftien keer gescoord.

Trainer Peter Bosz van PSV heeft de laatste weken genoeg aan zijn hoofd. Meerdere spelers azen op een transfer, terwijl PSV zelf op zoek is naar vooral versterking achterin. Doelman Walter Benítez wil graag naar Atlético Madrid en verdediger Olivier Boscagli naar Brighton & Hove Albion. Jerdy Schouten staat in de belangstelling van Napoli en Jordan Teze is al verkocht aan AS Monaco.

Naast de transferperikelen kampt de ploeg met de nodige blessuregevallen. Schouten en Johan Bakayoko waren in Almere afwezig door blessures, terwijl ook Ismael Saibari, Mauro Júnior, Sergiño Dest en Armando Obispo niet beschikbaar waren.

Schouten werd door Til vervangen in de basis en de middenvelder was meteen belangrijk. In de tweede minuut miste hij nog een grote kans, maar even later opende hij alsnog de score. Joey Veerman vond Noa Lang met een snel genomen vrije trap en de aanvaller legde de bal terug op Til, die dit keer wel raak schoot. In de 15e minuut verdubbelde De Jong de voorsprong door een corner binnen te schieten, 0-2.

Ondanks enkele goede kansen wist PSV in de eerste helft niet meer te scoren. Almere bleef zodoende hoop houden en zag vlak na rust een treffer van Jochem Ritmeester van de Kamp afgekeurd worden. Na een schot op de lat van De Jong zorgde Hansen namens Almere na een klein uur alsnog voor de aansluiting, 1-2.

De spanning was van korte duur, nadat Driouech in de 65e minuut trefzeker was na pass van Lozano. PSV voerde in de laatste twintig minuten de score op via Tillman, Barbet (eigen doelpunt), Lozano en Pepi: 1-7.

Valentijn Driessen voorspelde onlangs in Koffie met Valentijn de Eredivisie-top 3: "PSV, Feyenoord en FC Twente." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.