Terug

Volg Vandaag Inside

Geen politie bij Feyenoord - Ajax om actie vroegpensioen

Binnenlands voetbal

26 aug 2024, 09:09

De politie is zondag niet aanwezig bij de klassieker Feyenoord - Ajax in De Kuip, melden politiebonden die zich hebben verenigd in het Landelijk Actiecentrum Politieacties (LAC). Dit in verband met de acties voor een "fatsoenlijk vroegpensioen".

Politiemensen verzamelen zich voor een vakbondsbijeenkomst op afstand van De Kuip, aldus het LAC. De klassieker is de derde Eredivisiewedstrijd waar geen politie bij ingezet wordt. Overigens mogen er bij de wedstrijd alleen fans van de thuisclub aanwezig zijn, dat is al jaren zo in verband met incidenten.

De vakbonden willen een structurele regeling voor het vroegpensioen, erop wijzend dat politiemedewerkers in hun loopbaan fysiek en mentaal zwaar worden belast. De huidige regeling loopt in 2025 af.

Victor Vlam en Ben van der Burg raakten het vorige week bij De Oranjezondag niet eens over het vroegpensioen van agenten. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.