Terug

Volg Vandaag Inside

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de tweede voorronde van de Europa League

Binnenlands voetbal

18 juni 2024, 14:40

Ajax geniet woensdagmiddag een geplaatste status tijdens de loting voor de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg van de nieuwe Italiaanse coach Francesco Farioli stuit mogelijk op Kilmarnock, Maccabi Petah-Tikva, Pafos FC, Paksi, Panathinaikos, Silkeborg IF, Tobol Kustanai, Vojvodina Novi Sad of Wisla Krakau.

Ajax ontloopt Sporting Braga, Trabzonspor, Molde FK, Sheriff Tiraspol, Rapid Wien, NK Rijeka, Cercle Brugge en NK Maribor. De club uit Amsterdam eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in de Eredivisie en moet zich via twee voorronden en play-offs plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League, dat een nieuw format heeft gekregen.

De nieuwe editie van de Europa League telt 36 deelnemers in een grote poule. Elk team speelt tegen acht verschillende tegenstanders, vier keer voor eigen publiek en viermaal op vreemde bodem. De beste acht ploegen van de ranglijst plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De nummers 9 tot en met 24 spelen play-offs en de acht winnaars gaan vervolgens ook naar de achtste finales. Vanaf de achtste finales tot aan de finale blijft het gebruikelijke knock-outsysteem bestaan.

De wedstrijden van de tweede voorronde van de Europa League worden op 25 juli en 1 augustus gespeeld.

Ajax-spits Brian Brobbey sprak in Wij Houden van Oranje lovend over voormalig Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.