Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax overweegt Weghorst voor de neus van FC Twente weg te kapen'

Ajax

7 juni 2024, 13:00

Ajax overweegt om de strijd aan te gaan met FC Twente om de handtekening van Wout Weghorst. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Nederlandse spits wordt als optie gezien om een mogelijk vertrek van Chuba Akpom op te vangen.

Volgens de krant prijkt Weghorst op het lijstje van potentiële versterkingen dat de nieuwe clubleiding van Ajax de voorbije maanden heeft samengesteld. Weghorst is deze zomer transfervrij na zijn vertrek bij TSG Hoffenheim.

Voor een eventuele overstap van de 31-jarige spits naar de Amsterdam moet nog wel het nodige gebeuren. Akpom behoort onder meer tot één van de spelers die Ajax sterk overweegt te verkopen om geld te genereren en vervolgens zelf de markt op te kunnen. Brian Brobbey geldt daarnaast als de onomstreden eerste spits, van wie een verkoop alleen wordt overwogen bij een niet te weigeren bod.

Weghorst voldoet aan het profiel van technisch directeur Alex Kroes, die deze zomer de selectie van Ajax van meer Nederlandse spelers wil voorzien. Ook kijkt Kroes naar routiniers die de jonge groep zowel op het veld als in de kleedkamer op sleeptouw kunnen nemen. Van Weghorst is bekend dat hij graag ooit voor FC Twente wil uitkomen. De Tukkers zijn al maanden bezig met het proberen aan te trekken van de Nederlandse spits.

Wout Weghorst vertelde eerder in gesprek met Noa Vahle dat hij een klein feestje vierde onder de douche, nadat Oranje zich met de 1-0 overwinning op Ierland verzekerde van deelname aan het EK. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.