Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax wil drie van twaalf Mislintat-aankopen behouden, rest staat te koop'

Ajax

12 juni 2024, 13:49

Voormalig technisch directeur Sven Mislintat haalde vorige zomer twaalf spelers naar Ajax. Slechts drie van die aankopen wil Ajax behouden, onthult Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf.

"Bij Ajax hebben ze de troep die Mislintat heeft gehaald geëvalueerd en de conclusie is dat er van de twaalf spelers die door hem zijn aangetrokken, er bij Gods gratie drie mogen blijven," aldus Verweij. "Dat zijn Ramaj, Van den Boomen en, je raadt het nooit: Mannsverk. De rest heeft allemaal het bordje te koop op hun voorhoofd."

Valentijn Driessen reageert: "Dat zegt ook alles over de huidige beleidsbepalers van Ajax, dat deze drie mogen blijven. Zij hebben werkelijk geen enkele meerwaarde gehad. Misschien alleen die keeper, die heeft het aardig gedaan. Van den Boomen is gratis gekomen, maar heeft geen meerwaarde, en daar gaat het uiteindelijk om. En Mannsverk zou de nieuwe Frenkie de Jong zijn… Nou in geen velden of wegen."

Valentijn vervolgt: "Dadelijk zijn Sutalo en Sosa actief op het EK. Je kan beter eerst kijken hoe zij het doen met Kroatië, want volgens mij heeft Ajax daar ook nog geen vervangers voor. Je gaat wel twijfelen aan degenen die het nu voor het zeggen hebben bij Ajax."

Mikautadze is al vertrokken, en als de informatie van Mike Verweij klopt, mogen Sutalo, Borna Sosa, Gaaei, Medic, Ávila, Tahirovic, Forbs en Akpom ook op zoek naar een nieuwe club. Toch zal Ajax dit zelf niet uitspreken, denkt Verweij: "Zij weten ook: hoe eerder je uitspreekt dat spelers weg mogen, hoe minder ze waard zijn. Ze zullen wel hopen dat Sutalo en Sosa een geweldig EK spelen."

Valentijn Driessen liet zich eerder bij Vandaag Inside al kritisch uit over de inkomende transfers van Sven Mislintat: "Hij heeft geen enkele aankoop gedaan die Ajax verder gaat brengen." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.