Terug

Volg Vandaag Inside

Van Basten niet overtuigd van Ajax-selectie: 'Er is heel moeilijk iets van te maken'

Ajax

13 aug 2024, 09:16

Marco van Basten vertelt aan tafel bij Rondo dat hij niet overtuigd is van de selectie van Ajax en het tot nu toe verre van leuk vindt om naar de Amsterdammers te kijken.

"Ik vind nog steeds dat Ajax een hele middelmatige selectie heeft, dus daar is heel moeilijk iets van te maken", begint Van Basten. "Francesco Farioli doet zijn stinkende best en probeert het zo goed mogelijk te doen. Dat lukt hem tot nu toe wel, maar er zijn ook nog niet hele goede tegenstanders geweest, dus ik denk dat je dat gewoon moet afwachten. Ik vind het tot nu toe nog verre van leuk om naar te kijken. Er zit niet zo gek veel kwaliteit in."

Wesley Sneijder sluit zich bij Van Basten aan en is van mening dat de Ajacieden niet zitten te wachten op clean sheets. "Dat is niet het Ajax-DNA. Ajacieden zitten niet te wachten op clean sheets en steeds met 1-0 winnen. Iedereen wil zien dat Ajax mooi voetbal speelt, goals maakt en aanvallen creëert. Dat is nu minder."

Sneijder ziet wel dat Ajax progressie heeft geboekt als het gaat om resultaat. "Daarin heeft Farioli wel stappen gemaakt. Als je ziet hoe ze verdedigend in de omschakeling staan, staat dat allemaal goed. Daar klopte in de afgelopen seizoenen niks meer van. Nu zie je wel dat daarin de balans weer een beetje hersteld is. Dan is resultaat opeens belangrijk, want je wordt uiteindelijk kampioen als je steeds drie punten haalt, maar het is niet leuk."

Valentijn Driessen sprak zich vrijdag in Koffie met Valentijn kritisch uit over Ajax-trainer Francesco Farioli: "Daar word je als speler gek van!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.