Terug

Volg Vandaag Inside

Theo Janssen: 'FC Twente is in mijn beleving groter dan Ajax'

Ajax

3 aug 2024, 14:46

Theo Janssen blikt in een uitgebreid interview met Tubantia onder meer terug op zijn tijd bij FC Twente, waarin hij onthult dat hij met tegenzin naar Ajax vertrok. De oud-middenvelder is van mening dat de club uit Enschede groter is dan de Amsterdamse club.

Janssen werd met FC Twente landskampioen en won de KNVB-beker. "Ik heb me in me kapot gelachen bij Twente. Ik voelde me er enorm thuis", blikt Janssen terug. "Twente is een grote club met een geweldig stadion, geweldige supporters, geweldige sponsoren en ga zo maar door. De betrokkenheid van de mensen is supergroot. Als je naar het stadion reed zag je al die bussen uit de regio. Bizar."

Na drie jaar FC Twente vertrok Janssen naar Ajax, waarmee hij ook landskampioen werd. "Ik heb twee jaar bij Ajax gespeeld, maar de houding van de mensen daar is zo anders. In mijn beleving was Twente daarom ook groter dan Ajax. Ik heb bij Ajax ook nooit dat gevoel van Twente gehad", aldus Janssen.

Ajax-trainer Francesco Farioli deelde op de persconferentie na afloop van het duel tussen Ajax en FK Vojvodina een compliment uit aan de supporters van de Amsterdamse club. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.