Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Sam Lammers tekent voor drie jaar bij FC Twente

Binnenlands voetbal

26 juli 2024, 20:45

Sam Lammers blijft ook komend seizoen actief in de Eredivisie. De 27-jarige aanvaller heeft vrijdag een contract getekend voor drie seizoenen bij FC Twente. Lammers wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC.

Lammers was het afgelopen halfjaar ook al te bewonderen op de Nederlandse velden. Hij werd verhuurd aan FC Utrecht, waar hij elf keer wist te scoren. Ook Utrecht hoopte de spits definitief binnen te halen, maar de club uit de Domstad kon niet voldoen aan de eisen van Ranger en Sam Lammers zelf.

Lammers reageert als volgt op de clubwebsite van FC Twente over zijn transfer. "Met de trainer en Arnold heb ik de afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd. Ik heb daar een ontzettend positief gevoel aan overgehouden. Daarnaast spreekt de club FC Twente voor zich. Waar ze mee bezig zijn spreekt me heel erg aan. We gaan sowieso al Europees voetbal spelen en hopelijk gaan we de Champions League in. Ik ga mijn best doen om daar aan mee te helpen. De ambities van de club zijn groot en dat past wel bij mij. Ik ga proberen om met doelpunten of op een andere manier in het veld hierbij te helpen."

Technisch directeur Arnold Bruggink is in zijn nopjes met de komst van Lammers. "Hij is een heel complete spits met veel ervaring, zowel nationaal als internationaal. In het laatste half jaar bij FC Utrecht heeft Sam laten zien over welke capaciteiten hij beschikt. Hij scoort niet alleen gemakkelijk, maar is ook een uitstekende voetballer", vervolgt Bruggink. "Daarnaast past hij met zijn karakter uitstekend bij de spelersgroep en FC Twente. Met zijn komst blijkt dat FC Twente mede door het Europese programma weer een interessant podium is voor spelers. Sam sluit direct aan bij de groep."

Veronica Offside-verslaggever Tom Staal polste afgelopen seizoen de sfeer in Enschede rondom het duel tussen FC Twente en AZ. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.