Ajax door winst op Vojvodina naar derde voorronde Europa League

Ajax

1 aug 2024, 22:05

Ajax staat in de derde voorronde van de Europa League. De club won ook de uitwedstrijd tegen FK Vojvodina: 1-3. Ajax versloeg de club uit Servië vorige week eveneens. In de Johan Cruijff ArenA werd het toen 1-0.

Josip Sutalo opende in de 53e minuut de score voor Ajax. De Kroaat maakte vijf minuten later een eigen doelpunt nadat hij een voorzet van Lazar Nikolic had proberen te blokken. Jorrel Hato maakte in de 85e minuut het tweede doelpunt voor de bezoekers uit Amsterdam. De ingevallen Bertrand Traoré, na zeven jaar weer terug bij Ajax, bepaalde in blessuretijd de eindstand.

Panathinaikos wordt de tegenstander van Ajax in de derde voorronde. De Griekse club ontvangt de Amsterdammers komende donderdag in Athene. De return staat een week later in Amsterdam op het programma.

Jack van Gelder sprak zich woensdagavond in De Oranjezomer uit over Wout Weghorst: "Hij past bij Ajax." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.