Terug

Volg Vandaag Inside

Sportrechtadvocaat over Sulemana: 'Ik vrees dat Ajax een probleem heeft'

Ajax

4 sep 2024, 15:24

Kamaldeen Sulemana, de beoogde opvolger van de naar Al-Ittihad vertrokken Steven Bergwijn, is nog altijd niet gepresenteerd door Ajax. Sportrechtadvocaten Michiel van Dijk en Frans de Weger zien het somber in voor de Amsterdamse club, vertellen ze in gesprek met de NOS.

Zo zegt Michiel van Dijk: "Ik vrees met grote vrezen dat Ajax nu een probleem heeft", en reageert Frans de Weger: "Ik denk dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden."

Bij een transfer moeten zowel de koper/huurder als de verkoper/verhuurder de benodigde documenten vóór het verstrijken van de transferdeadline aanleveren in het Transfer Matching System (TMS) van de FIFA, legt De Weger uit: "In TMS hangt rechtsboven een deadlineklok. Die loopt af tot 00.00.00. Tot dan hebben clubs de tijd om alle papieren te uploaden."

"Ajax kan weliswaar alles één minuut voor twaalf hebben geüpload", vervolgt De Weger. "Maar als de andere club, in dit geval Southampton, dat niet op tijd heeft gedaan, is er geen match en geeft de FIFA geen groen licht. Dan gaat de transfer gewoon niet door. Alles moet voor 0.00 uur binnen zijn. Dat is de basisregel."

De advocaten verwachten dat er binnen enkele dagen een uitspraak komt van de FIFA over de huur van Sulemana.

René van der Gijp bekeek dinsdagavond bij Vandaag Inside de transfer van Steven Bergwijn naar Saudi-Arabië van de positieve kant: "Dit is krankzinnig!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.