Terug

Volg Vandaag Inside

Komst van Sulemana naar Ajax nog altijd onduidelijk: 'Daar is toch discussie over ontstaan'

Ajax

3 sep 2024, 20:49

Het is nog steeds niet duidelijk of Ajax zich op het laatste moment heeft versterkt met Kamaldeen Sulemana. De Amsterdammers hadden maandagavond laat overeenstemming bereikt met de aanvaller en zijn club Southampton over een huurcontract van een seizoen, maar het is onduidelijk of Ajax hem op tijd hebben aangemeld bij de KNVB en FIFA. De club houdt er rekening mee dat het wellicht nog dagen kan duren voordat er duidelijkheid komt.

Technisch directeur Alex Kroes vertelt via de clubkanalen van de Amsterdammers dat er op dit moment een brief bij de FIFA ligt over de komst van Sulemana. "Ik hoop dat wij daar op korte termijn een antwoord op krijgen."

Kroes vervolgt vervolgens hoe de mogelijke komst van Sulemana gisteravond is verlopen. "Wij wisten dat als we Bergwijn zouden verkopen, we een vervanger wilden halen. Daar hadden we een shortlist voor. Op dat moment spelen er allerlei dingen. Heel snel contact leggen met de speler, met de agent, maar ook nog de deal met de club. De agent van Stevie moest hier ook nog naartoe om nog dingen te regelen. Volop hectiek. Uiteindelijk kwamen we rond met Sulemana en hebben we het papierwerk nog heel snel gedaan."

Volgens Kroes heeft Ajax het papierwerk voor Sulemana nét voor de transferdeadline ingeleverd. "Daar is toch discussie over ontstaan. Of het nu net voor of net na de deadline is geweest. Dat is vervelend."

Als Sulemana niet naar Ajax mag, dan heeft de club met Mika Godts nog maar één linksbuiten. Ajax probeerde maandagavond ook nog aanvallende middenvelder Mike Trésor van Burnley te huren. De oud-speler van NEC en Willem II wilde graag naar Amsterdam komen. Maar Ajax slaagde er niet in overeenstemming met Burnley te bereiken.

Nu de transfermarkt in Nederland is gesloten, mogen clubs uit de Eredivisie en eerste divisie alleen nog transfervrije spelers aantrekken.

Bondscoach Ronald Koeman reageerde dinsdag op de transfer van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië. "Bij Ajax betalen ze toch ook best oké?" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto Alex Kroes: Marcel van Dorst/NurPhoto/Shutterstock (14603241o) Foto Kamaldeen Sulemana: Graham Hunt/ProSports/Shutterstock (14438403gp)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.