Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wacht op goedkeuring voor komst Kamaldeen Sulemana

Ajax

3 sep 2024, 08:13

Ajax weet nog niet of het dit seizoen kan beschikken over Kamaldeen Sulemana. De club heeft overeenstemming bereikt met de linksbuiten en zijn club Southampton over een huurperiode van een seizoen. Ajax heeft rond het sluiten van de transfermarkt alle documenten bij de KNVB ingediend, maar wacht nog op goedkeuring.

Ajax verwacht dinsdag duidelijkheid te krijgen of Sulemana op tijd is ingeschreven. De 22-jarige Sulemana was drie jaar geleden ook al in beeld bij Ajax. Maar de linksbuiten uit Ghana vertrok toen naar Stade Rennes. Southampton betaalde vorig jaar 25 miljoen euro voor hem.

Ajax werd maandag enigszins verrast door een bod van Al-Ittihad op Bergwijn. De club uit Saudi-Arabië wilde uiteindelijk 21 miljoen euro voor de 35-voudig international betalen. Ajax moet bezuinigen en kan het geld voor de aanvaller uit Amsterdam goed gebruiken. Bergwijn stond nog tot medio 2027 onder contract bij Ajax, voor een jaarsalaris van ruim 4 miljoen euro.

Ajax liet Bergwijn vertrekken, omdat het met Sulemana een opvolger achter de hand dacht te hebben. Mika Godts is na het vertrek van Bergwijn de enige echte linksbuiten in de selectie van de club uit de hoofdstad, die tot aan de winterstop alleen nog maar transfervrije spelers mag aantrekken.

Johan Derksen zag vorige week bij Vandaag Inside drie transferopties voor Steven Bergwijn: "Turkije, Griekenland of de zandbak." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.