Terug

Volg Vandaag Inside

'Steven Bergwijn vertrekt op Deadline Day mogelijk alsnog bij Ajax'

Ajax

2 sep 2024, 15:41

Steven Bergwijn vertrekt mogelijk toch nog bij Ajax. Volgens Voetbal International heeft Al-Ittihad uit Saudi-Arabië zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt in Amsterdam gemeld.

Het is onduidelijk of Ajax wil meewerken aan een vertrek van de aanvoerder van vorig seizoen. De club heeft nog maar tot 23.59 uur de tijd om een vervanger voor Bergwijn aan te trekken. Ajax verhuurde afgelopen week met Carlos Forbs een andere linksbuiten aan Wolverhampton Wanderers. Mika Godts is een andere speler die links in de aanval kan spelen.

Het nieuws over Bergwijn volgt een paar uur nadat technisch directeur Alex Kroes aan meerdere media had verteld dat hij ontevreden is over de transferperiode van Ajax. Hij wilde voor 100 miljoen euro aan spelers verkopen. "Maar dat is zeker niet gelukt", vertelde hij. "Je hebt ook met mensen te maken. Soms kun je ze wel verkopen, maar zegt de speler zelf: ik blijf nog even. Ik heb lang volgehouden om spelers niet te verhuren omdat ik ze wilde verkopen. Maar dat is niet gelukt. Ik heb bakzeil gehaald."

Ajax haalde ongeveer 35 miljoen euro op met de verkoop van Georges Mikautadze, Francisco Conceição, Gerónimo Rulli, Jorge Sánchez, Silvano Vos en Naci Ünüvar. De Amsterdammers verhuren dit seizoen Forbs, Borna Sosa en Jakov Medic. Voor de overbodige Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal is nog geen club gevonden. Trainer Francesco Farioli zag Wout Weghorst, Bertrand Traoré en de gehuurde Daniele Rugani naar de hoofdstad komen.

Bergwijn is een grootverdiener in de selectie van Ajax, dat dit seizoen wil bezuinigen. De club uit de hoofdstad schatte eerder dit seizoen de transfersom voor Bergwijn op ongeveer 25 miljoen euro.

Johan Derksen zag afgelopen week in Vandaag Inside drie transferopties voor Steven Bergwijn: "Turkije, Griekenland of de zandbak…" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.