Terug

Volg Vandaag Inside

Titelverdediger Lavreysen naar finale olympisch sprinttoernooi

Olympische Spelen

9 aug 2024, 15:39

Baanrenner Harrie Lavreysen heeft op de Olympische Spelen de finale bereikt van het sprinttoernooi. De titelverdediger versloeg de Brit Jack Carlin in twee heats.

Jeffrey Hoogland verloor in twee heats van de Australiër Matthew Richardson. De nummer 2 van de Spelen van Tokio gaat met Carlin strijden om het brons. De finales en de strijd om het brons beginnen om 18.00 uur.

Lavreysen (27) is behalve titelverdediger ook vijfvoudig wereldkampioen op de sprint. De 25-jarige Richardson werd vooraf al beschouwd als zijn grootste concurrent. Hij verloor twee jaar geleden op de piste van Saint-Quentin-en-Yvelines de WK-finale van Lavreysen. Wel won hij destijds met de Australische ploeg de teamsprint.

Lavreysen kan TeamNL aan de twaalfde gouden medaille helpen. Dat zou een evenaring zijn van het record van Sydney 2000.

Olympisch kampioen Worthy de Jong, die maandag met de Nederlandse 3x3-basketballers goud won op de Olympische Spelen, werd als een held onthaald in de studio van De Oranjezomer. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.