Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse handbalsters rekenen overtuigend af met Spanje

Olympische Spelen

30 juli 2024, 15:25

De Nederlandse handbalsters hebben zich op de Olympische Spelen goed hersteld van de nederlaag afgelopen weekend tegen Frankrijk. In de derde poulewedstrijd won de ploeg van bondscoach Per Johansson met 29-24 van Spanje.

Onder toeziend oog van de koninklijke familie kroonde Bo van Wetering zich in het Paris Expo met vijf goals tot topscorer.

In het eerste half uur deden de twee teams weinig voor elkaar onder. Tegen het einde van de eerste helft sloeg Nederland een gaatje en ging met een 14-12-voorsprong rusten. In de tweede helft liepen de handbalsters snel uit naar een 19-12-voorsprong. Mede dankzij het sterke defensieve blok en goed keeperswerk van Yara ten Holte kwam die marge geen moment in gevaar.

In de slotfase kende Kim Molenaar een persoonlijk hoogtepunt. De 22-jarige handbalster maakte vier minuten voor tijd haar olympisch debuut en wist direct te scoren.

Na drie groepswedstrijden in olympisch Parijs heeft Nederland nu twee overwinningen geboekt. Vorige week wonnen de handbalsters in hun openingsduel van Angola. Spanje, in 2019 nog tegenstander van Nederland in de WK-finale, is na drie nederlagen al vrijwel zeker uitgeschakeld.

Handbalster Estavana Polman was onlangs te gast bij De Oranjezomer en gaf daar haar mening over de voetbalanalyses van haar partner Rafael van der Vaart. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.